Bardzo pachnące kruche i soczyste mięsko w pysznym sosie z grzybów leśnych, uwielbiam grzyby i bardzo często łącze te smaki z mięsem. Wychodzi pyszny obiadek który aż chce się jeść oczami, a już nie wspomnę o zapachu.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe bez kości
250 g grzybów leśnych
kostka mięsna winiary
pieprz i sól
łyżeczka mąki
Schab w sosie z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i lekko rozbić schab, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę mięsną. Grzyby świeże lub mrożone przełożyć do mięsa i całość dusić do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie mięciutkie wyciągnąć a sos zagęścić. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Włożyć mięso do sosu i podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze