Schab w sosie z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo pachnące kruche i soczyste mięsko w pysznym sosie z grzybów leśnych, uwielbiam grzyby i bardzo często łącze te smaki z mięsem. Wychodzi pyszny obiadek który aż chce się jeść oczami, a już nie wspomnę o zapachu.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    250 g grzybów leśnych
    kostka mięsna winiary
    pieprz i sól
    łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w sosie z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i lekko rozbić schab, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę mięsną. Grzyby świeże lub mrożone przełożyć do mięsa i całość dusić do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie mięciutkie wyciągnąć a sos zagęścić. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Włożyć mięso do sosu i podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Mięso Schab Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować