Schab w sosie wlasnym z grzybami.

4.51 (154 ocen)

  • 2 godz.

Kruche mięsko do obiadu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • schab u mnie 8 plastrów,cebula,liść laurowy,ząbek czosnku,mąka,sól,pieprz,parę suszonyc grzybów,trochę oleju do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Schab w sosie wlasnym z grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab solimy i pieprzymy z dwóch stron,panierujemy w mące i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.Po usmażeniu przekładamy do garnka zalewamy wodą tak aby przykryć mięso,podlewamy tez patelnię wodą i dodajemy ją do naszego mięska,dorzucamy liść laurowy,pokrojona w piórka cebulę i czosnek w całości,odrazu wrzucamy też nasze grzyby.Na wolnym ogniu gotuję schab ok 1 godz.Pod koniec doprawiamy sos solą i pieprzem jeżeli jest taka potrzeba.Mięsko dobrze smakuje z kaszą :).SMACZNEGO :).

Porady

Można użyć swieżych grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować