SCHAB W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM Z POMIDORKAMI CHERRY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Obiad z cyklu tych , które robią się same a my możemy korzystać z ładnej pogody

  • 30 min

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    pęczek koperku
    330 ml śmietany 30%
    sól,pieprz
    2 szklanki bulionu
    10 pomidorków koktajlowych

Schab w sosie śmietankowo-koperkowym z pomidorkami cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plaster schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na rumiano na oleju. Do garnuszka wlewamy bulion, przekładamy kotlety, koperek siekamy wrzucamy do garnka, dolewamy śmietankę, dusimy do momentu aż śmietana zgęstnieje. Na ostatni moment dokładamy połówki pomidorków na ok 3 minuty Podajemy polane sosem i obłożone pomidorkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy