Schab w sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Schab w sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
    1 cebula
    3 ząbki czosnki
    3 szkl bulionu
    3 łyżki koncentratu
    1 liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    80 ml śmietany
    pół pęczka koperku
    garść świeżej bazylii
    sól, pierz do smaku
    mąka do obtoczenia kotletów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe nacieramy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na głębokiej patelni z każdej strony. Na patelnię wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz wlewamy bulion. Przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie. Dodajemy koncentrat gotujemy chwilę, po czym dodajemy śmietanę,posiekany koperek i bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na: schab pieczony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować