Schab w sosie pieczarkowym

4.5 (173 ocen)

Smaczny obiad dla całej rodziny

Składniki:

  • 360 g schabu bez kości
    500 g pieczarek
    300 g makaronu kokardki
    150 g śmietany 12 %
    1,5 łyżki mąki
    3 łyżki oleju
    1 cebula
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Schab w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki,cebulę posiekaj.
    Mięso pokrój na kotlety,oprósz solą i 1/2 łyżki mąki. W rondlu rozgrzej olej i zarumień kotlety.
    Kotlety przełóż na talerz.
    Na tym samym oleju podsmaż cebulę z pieczarkami. Do pieczarek przełóż kotlety,zalej wodą i duś przez ok. 40 minut.
    Śmietanę wymieszaj z pozostałą mąką i zagęść sos.
    Makaron ugotuj al dente i podawaj z kotletami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować