Schab w sosie koperkowo porowym z marchewką

4.5 (161 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny schabik który rozpływa się w ustach

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ok 1kg schabu, 1 por, 1 marchewka, 1 pietruszka, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek, kostka warzywna, łyżka mąki, 100ml śmietanki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie koperkowo porowym z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry opruszamy solą i obsmazamy z obu stron. Pora kroimy w pióra, marchewkę z pietruszką scieramy na grubych oczkach i dodajemy do mięsa zalewamy wodą. Dodajemy kostkę warzywną, 3 ziarenka ziela angielskiego, dwa liście laurowe. Doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem ok godz. Po godz odkrywamy mięso aby odparowało trochę wody pilnując aby nic się nie przypaliło. Dodajemy posiekany koperek, śmietanę i zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować