Schab w serowej panierce z ananasem i żurawiną

5 (181 ocen)

  • 30 min

Danie dla wielbicieli połączenia mięsa ze słodkimi smakami

  • 30 min

Składniki:

  • * 4 kotlety schabowe
    * sól, pieprz
    * szklanka mąki
    * 3 jajka
    * 1/2 szklanki tartej bułki
    * 1/2 szklanki startego na małych oczkach żółtego sera
    * tłuszcz do smażenia
    * 8 plastrów ananasa
    * 8 łyżek konfitury z żurawiny
    * 8 łyżek śmietany
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w serowej panierce z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Każdy kotlet panierujemy kolejno w mące, jajku, tartej bułce wymieszanej z żółtym serem. Smażymy na rumiano z każdej strony. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na każdym kotlecie układamy po dwa plastry ananasa. Żurawinę mieszamy ze śmietaną. Masą smarujemy ananasy. Zapiekamy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Schab Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować