Schab w remuladzie

  • wyświetlono: 391 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny schab na każdą okazję. Remulada duńska to sos majonezowy z warzywami.

IMG_20200815_103145

Składniki


1,5 kg schabu bez kości
Marynata :
4 czubate łyżki remulady duńskiej
1,5 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżeczka granulowanego czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w remuladzie

  • 1. Schab umyć i osuszyć.
    Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią cały schab.
    Zamarynowany schab umieścić w naczyniu z pokrywką i wstawić je do lodówki na noc.
    Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
    W piekarniku umieścić kratkę i pod nią wsunąć dodatkowo blachę do pieczenia.
    Schab wyjąć z naczynia i umieścić na kratce.
    Schab piec 3 godziny a potem go wystudzić i schłodzić w lodówce.
    Podawać na zimno.

Porady

Schab można upiec w rękawie do pieczenia, będzie bardziej soczysty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschabWielkanockomuniaboże narodzenieweselepieczoneSylwesterdomowa wędlinado chlebaświąteczne miesa

Komentarze

Podobne przepisy

schab w przekroju

Dodane przez: W kuchni Danusi

SCHAB PARZONY W OSŁONCE BARIEROWEJ

Jest to alternatywa dla tych co...

schab w skorupce

Dodane przez: capri

schab pieczony w skorupce

Delikatne mięsko w aromatycznej...

Schab pieczony w siatce

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Schab pieczony w siatce

Siatka daje nam to że schab uformuje...

Schab w panierce

Dodane przez: paulina57

Schab pieczony w płatkach

Aromatyczny schab z chrupiąca skórka...

Schab w płatkach czosnku

Dodane przez: MonikaW

Schab w płatkach czosnku

Pyszna i zdrowa domowa wędlina,...

SCHAB W GALARECIE

Dodane przez: JOANNA 55a

SCHAB W GALARECIE

efektowna i smaczna przystawka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE