Schab w pysznym sosie

4.99 (146 ocen)

Znalazłam ten przepis na " Mirabelkowym blogu". Ta marynata pasuje do wieprzowiny, a także do mięsa drobiowego. Można wcześniej ją przygotować i przechowywać kilka tygodni w lodówce.

Składniki:

  • 1 kg schabu

    Marynata:
    1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki brązowego cukru
    1/4 szklanki sosu sojowego
    1/4 szklanki musztardy sarepskiej
    1,5 szklanki ketchupu
    4 ząbki czosnku
    5 ziarenek ziela angielskiego
    5 liści laurowych
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w pysznym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy. Każdy plaster schabu zanurzamy w powstałym sosie i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Odstawiamy na kilka godzin lub jeżeli czas nam na to nie pozwala pieczemy od razu, pod przykryciem, w 180 stopniach przez około 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować