Schab w orzechowej skorupie

0 (0 ocen)

Pyszne mięso idealne na święta bądź inne rodzinne uroczystości. Orzechowa skorupa jest chrupiąca o ciekawym smaku. Dzięki niej schab jest bardzo soczysty

Składniki:

  • Schab wieprzowy - 1 kg
    200 g orzechów włoskich
    50 g sezamu
    2 łyżki miodu
    4 łyżki oleju rzepakowego

Schab w orzechowej skorupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy z sezamem wsyp do robota kuchennego z nożami i zmiksuj na bardzo drobno.
  • 2. Zmielone orzechy z sezamem przełóż do miski dodaj miód i olej. Wymieszaj. Ma powstać gęsta masa
  • 3. Schab osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego i posól. Schab obłóż masą orzechową. Schowaj do lodówki na co najmniej 6 godzin.
  • 4. Schab włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( góra - dół) i piecz 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz kolejne 35 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy