Schab w mleku

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruchy i delikatny schab skusi niejednego mięsożerce. Przygotowanie schabu to dwa dni.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    1 litr mleka
    2 liście laurowe
    kilka ziaren pieprzu
    2 łyżki przyprawy do mięs
    1 łyżka soli
    5 ząbków czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
    5 łyżek oleju
    Dodatkowo:
    naczynie żaroodporne
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w mleku 1. Schab umyj, osusz i ułóż w naczyniu.
  • Schab w mleku 2. Schab zalej mlekiem, dodaj obrany czosnek, listki laurowe i pieprz w ziarnach. Pozostaw na noc w zimnym miejscu.
  • Schab w mleku 3. Drugiego dnia wyjmij schab z mleka, obmyj osusz. Włóż do naczynia żaroodpornego. Polej olejem i natrzyj pozostałymi przyprawami.
  • Schab w mleku 4. Piecz 90 min w temp. 180 stopni.

Porady

Mięso mlekiem zalej tak aby było w całości zanurzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować