Schab w marynacie z nadzieniem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis otrzymałam przed 30toma laty od koleżanki z okazji jej ślubu

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki
    1kg schabu w całości
    70 dkg pieczarek
    1 cebula
    2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    masło do smażenia pieczarek
    1 torebka marynaty staropolskiej
    Sól pieprz -do smaku
    Folia aluminiowa

Schab w marynacie z nadzieniem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej schab umyć , osuszyć środek schabu naciąć kieszeń nie przecinając drugiego końca. Przygotowac farsz , usmażyć cebule na maśle na szklisty kolor po kilku minutach dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem.
    Nadziać pieczarkami z cebulą z gałką muszkatołową , włożyć do marynaty na noc .
    Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem lub 180 na normalnym ustawieniu około godziny ,w folii aluminiowej.

Porady

Opcjonalnie polać farszem jeśli pozostał po smażeniu , przed pieczeniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy