Schab w marynacie z melasą z granatem pieczony z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 10 godz.

Schab pieczony z marynatą i jabłkami dobrze się ze sobą komponuje. Mięso nie jest przez to suche.

  • 10 godz.

Składniki:

  • 1 kg 20 dag schabu bez kości
    4 ząbki czosnku
    1/2 filiżanki letniej wody
    3 jabłka

    Marynata:
    1 łyżka przyprawy do dań Kucharek
    1 łyżka majeranku
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    3 łyżki oleju z pestek winogron
    3 łyżki melasy z granatem
    1 łyżka prawdziwego miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w marynacie z melasą z granatem pieczony z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cu5f4m 1. Umyć schab i wysuszyć ręcznikami papierowymi. Włożyć do formy ceramicznej.
  • image-0p4crlc 2. Przygotować marynatę: do miseczki wsypać przyprawę do dań Kucharek oraz majeranek.
  • image-1v97kx0 3. Dodać sól i pieprz czarny mielony do smaku.
  • image-0rb9ur3 4. Wlać olej z pestek winogron i dokładnie wymieszać.
  • image-1qggdyx 5. Dodać melasę z granatem, wymieszać.
  • image-0poug0g 6. Na końcu dodać prawdziwy miód.
  • image-00bb5ad 7. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • image-14tlyi2 8. Schab posmarować marynatą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin lub też całą noc. Mięso można ponakłuwać wykałaczką tak, aby marynata dostała się również do środka.
  • image-09x9f9h 9. Obrać ząbki czosnku i położyć na mięsie, dolać wodę.
  • image-0ow15we 10. Jabłka pokroić w grube plastry i obłożyć schab.
  • image-1kl7ecx 11. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez półtorej godziny.
  • image-27emt6y 12. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować