Schab w marynacie

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Przepis na ten schab dostałam od koleżanki z pracy. Jest to alternatywa do zwykłych i znudzonych już kotletów schabowych w tradycyjnej panierce.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    Marynata:
    3 jaja
    2 pełne łyżki majeranku
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maggi lub sosu sojowego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka vegety (ja używam Kucharka)
    6 ząbków czosnku pokrojonego w plasterki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynata 1. Wszystkie składniki marynaty roztrzepać widelcem w naczyniu.
  • Schab i marynata 2. Schab lekko rozbić.
  • Gotowy schab 3. Każdy kawałek mięsa po kolei dokładnie maczamy w marynacie i przekładamy do drugiego naczynia.
    Mięso z marynatą odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.
    Po tym czasie smażymy najlepiej na smalcu i podajemy do ziemniaków z koperkiem i ulubionej surówki (u mnie z kapustą pekińską lub z surowej zwykłej kapusty).
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować