Schab w kiszonej kapuście

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Soczysty, delikatny schab, w kiszonej kapuście. Na co dzień i od święta.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    słoik 900 ml domowej kapusty kiszonej
    1 marchew
    1 pasternak
    mały seler
    1 cebula
    pół szklanki pęczaku
    pół szklanki czerwonej soczewicy
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Schab w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy, ścieramy na wiórki, cebulę kroimy w pióra. W szerokim garnku mieszamy warzywa z kiszoną kapustą, podlewamy wodą około 2 szklanki - zagotowujemy. W gotujące warzywa z kapustą wkładamy przyprawiony schab - tak by schab był nimi pokryty. Wierzch posypujemy pęczakiem i czerwoną soczewicą. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Porady

Kapustę można zalać bulionem. Płyn powinien pokrywać pęczak i soczewicę. Danie można przyprawić jeszcze np, kminkiem, papryką. Mięso na zimno jest bardzo smaczne, soczyste, można je kroić na kanapki. Pasternak można zastąpić pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować