Schab w grzybkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone, oczyszczone i ugotowane grzyby.
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
3.Tak przygotowany farsz układamy na środku każdego kawałka mięsa, pozostały farsz odkładamy na bok.
4.Brzegi zawijamy w górę i spinamy wykałaczką.
5.Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 °C.
6.Po upieczeniu mięso wyjmujemy z rękawa i układamy w naczyniu.
7.Fix Champignon rozrabiamy w ½ szk. wody i hartując wlewamy do grzybów. Jeżeli używamy śmietany, wystarczy tylko wlać do grzybów.
Komentarze