Schab w grzybkach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 kg grzybów leśnych ugotowanych
    • Cebula
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • FIX Champignon lub 1/2 szklanki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w grzybkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • grzyby 2. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone, oczyszczone i ugotowane grzyby.
    Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
  • farsz 3. Tak przygotowany farsz układamy na środku każdego kawałka mięsa, pozostały farsz odkładamy na bok.
  • mięso 4. Brzegi zawijamy w górę i spinamy wykałaczką.
  • mięso 5. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 °C.
  • mięso 6. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z rękawa i układamy w naczyniu.
  • sos 7. Fix Champignon rozrabiamy w ½ szk. wody i hartując wlewamy do grzybów. Jeżeli używamy śmietany, wystarczy tylko wlać do grzybów.
  • 8. Polewamy sosem z grzybami mięso.
  • danie 9. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować