Schab w galarecie

  • wyświetlono: 26972 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Schab w galarecie na różne okazje

danusia19671

Składniki

1, kg g schab bez kości,
1 szkl wywar mięsny,
2 łyżeczki żelatyna,
14 szt suszone morele,
Pietruszka do dekoracji,
Winogrona ciemne do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w galarecie

  • 1. Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
    Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
    Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
    Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
    Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
  • 2. Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
    Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.180 stop.
    Piec schab około 1 godz i 20 minut
  • 3. Mięso ostudź i pokrój w plastry.
    Żelatynę namocz w 2 łyżach gotowanej zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do gorącego wywaru mieszając.
    Następnie wywar ostudź.
    Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadprzystawki

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pieczony w galarecie z owocami

Dodane przez: teresa-kr

Schab pieczony w galarecie z owocami

Dla miłośników mięs w galarecie...

schab jubileuszowy na dwa sposoby w galarecie

Dodane przez: ulag07

schab w galarecie na dwa sposoby

Gwarantuję, iż to danie nie tylko...

schab ze śliwką w galarecie

Dodane przez: mariosylwia

Schab ze śliwką w galarecie

:-) Gorąco polecam(-:

schab z owocami w galarecie

Dodane przez: Martyna1991

Schab curry z owocami w galarecie

Tak przygotowany schab świetnie...

Schab faszerowany masą jajeczną, na zimno w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab w galarecie faszerowany masą jajeczną

Jedna z naszych ulubionych galaretek...

image-0yhyvbj

Dodane przez: beniawojt

Schab z żurawinowej galarecie

Wyborny schab w galarecie to smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE