PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab w galareciehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/23/41540dc42ccfcc14bc41094d5a9bed1706900e9b.jpeg25561920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-w-galarecie-2
1, kg g schab bez kości,
1 szkl wywar mięsny,
2 łyżeczki żelatyna,
14 szt suszone morele,
Pietruszka do dekoracji,
Winogrona ciemne do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Schab w galarecie
1.
Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
2.
Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.180 stop.
Piec schab około 1 godz i 20 minut
3.
Mięso ostudź i pokrój w plastry.
Żelatynę namocz w 2 łyżach gotowanej zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do gorącego wywaru mieszając.
Następnie wywar ostudź.
Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze