Schab w cieście paprykowo - cebulowym

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

To mój nowy pomysł na schab.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 plastrów schabu
    100 g papryki (kawałek czerwonej, zielonej i żółtej)
    100 g cebuli

    CIASTO:
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka
    0,5 szkalnki wody
    2,5 szklanki mąki
    sól
    pieprz ziołowy
    suszona lub świeża natka pietruszki

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w cieście paprykowo - cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Paprykę i cebulę pokroić w malutką kosteczkę.
  • 2. Z podanych składników przygotować ciasto. Wsypać do niego cebulę i paprykę, wymieszać.
  • 3. Kotlety zanużyć w cieście i włożyć do lodówki na conajmniej godzinę.
  • 4. Kotlety obficie zanużone w cieście smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.46 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Schab

4.5 (140 ocen)

schab

To może cię zainteresować