Schab w cieście

5 (197 ocen)

  • 30 min

Schab w delikatnym cieście. Doskonały dla osób którym znudziła się tradycyjna panierka.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag schabu
    sól, pieprz
    1,5 szklanki mąki
    szklanka mleka
    jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schab w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem. Do mleka dodajemy mąkę, wbijamy jajko i dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy na gładką masę. Schab zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować