Schab Sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Już od jakiegoś czasu nosiło mnie na gotowanie mięsa w metodzie próżniowej. Mięso jest bardzo soczyste ,miękkie i aromatyczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości (po 2 cm)
    przyprawa garam masala

Schab sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety (ok. 2 cm ) każde z osobna wkładamy do woreczka dodajemy po łyżce przyprawy masala ,zamykamy i wysysamy powietrze z woreczków. Wkładamy do lodówki na noc.
    W garnku gotujemy wodę i wrzucamy woreczki na wrzątek. Gotujemy ok. 15 min ,po czym wyciągamy. Mięso można zgrillować tuż przed podaniem lub podać bezpośrednio po ugotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy