Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

  • wyświetlono: 342 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kiedy zwykły schab staje się nudny można przykryć go pierzynką z różnych warzyw ja wybrałam marchewkę z rzodkiewką, danie wyszło bardzo smaczne.

Beata-O
  • 5 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

• ½ kg schabu
• 2 marchewki
• Pęczek rzodkiewki
• 3 łyżki majonezu
• 3 łyżki ketchupu Roleski
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

  • mięso1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
  • pieprz2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso3. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • marchew4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • rzodkiewka5. Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • majonez6. Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.
  • warzywa7. Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso
  • schab8. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

proponuję zrobić więcej bo szybko znika;-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schab

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod pierzynką

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab pod pierzynką

To ulubione danie córki Ani i zięcia...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Patusia

Schab pod pierzynką

Soczyste mięso pod warzywno - serową...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE