Schab pod pierzynką

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Polecam dzisiaj prosty ,ale przesmaczny pomysł na kotlety schabowe. Wystarczy dodać boczek i ser i wszystko zapiec i jest pycha:)

20191005_083333
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 plastry schabu bez kości
4 plastry boczku
4 plastry sera mozzarella
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki majeranku
Sól pieprz do smaku
1/2 szklanki bułki tartej
1 jajko
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod pierzynką

  • 1. Mięso umyć, porządnie osuszyć. Rozbić, ale niezbyt cienko. Przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć schab. Odłożyć na godzinę.
  • ser2. Jajko roztrzepać, olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i bułce. Kłaść na olej i smażyć na rumiano z obu stron. Odłożyć na kratkę. Zostawić na 5minut.

    Piekarnik rozgrzać do 180stopni.

    Na płaty mięsa ułożyć ser docinać, tak aby cały był pokryty serem.
  • boczek3. Tak samo postąpić z boczkiem, układać na serze. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekschab bez kościser mozzarellamęskie danieswojska kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod śnieżną pierzynką

Dodane przez: beatab9

Schab pod śnieżną pierzynką

Delikatny schab z aksamitnym sosem...

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

schab pod warzywną pierzynką

Dodane przez: ilonka

schab pod warzywną pierzynką

Alternatywa dla oklepanych schabowych

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE