PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab pod pierzynkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/87/polecam-dzisiaj-prosty-ale-przesmaczny-pomysl-na-kotlety-schabowe-wystarczy-dodac-boczek-i-ser-i-wszystko-zapiec-i-jest-pycha_3.jpeg23001090http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-pod-pierzynka
3 plastry schabu bez kości
4 plastry boczku
4 plastry sera mozzarella
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki majeranku
Sól pieprz do smaku
1/2 szklanki bułki tartej
1 jajko
Olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Schab pod pierzynką
1.
Mięso umyć, porządnie osuszyć. Rozbić, ale niezbyt cienko. Przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć schab. Odłożyć na godzinę.
2.
Jajko roztrzepać, olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i bułce. Kłaść na olej i smażyć na rumiano z obu stron. Odłożyć na kratkę. Zostawić na 5minut.
Piekarnik rozgrzać do 180stopni.
Na płaty mięsa ułożyć ser docinać, tak aby cały był pokryty serem.
3.
Tak samo postąpić z boczkiem, układać na serze. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Smacznego
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze