Schab po warszawsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Schab po warszawsku to idalne danie na zakąski na różnego rodzaju imprezy. Napewno się sprawdzi.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 słoiczki chrzanu
    2 kostki masła
    Sól
    Pieprz
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Cukier
    Ocet
    Majonez
    Jajko na twardo
    Ogórek zielony

Schab po warszawsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab po warszawsku 1. Schab wkladamy do solanki na jedna dobe po czym przygotowujemy zalewe slodko kwaśna z podanych skladnikow i gotujemy w niej schab 60 min odstawiamy go na kolejna dobe. Mięciutkie masło ucieramy z chrzanem. Ze schabu robimy kieszonki i faszerujemy chrzanem z masłem. Dekorujemy majonezem na to jajko ogorek i co tylko wam przychodzi do głowy. Do wywaru dodajemy 4 łyżki żelatyny i zalewamy schabik. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy