Schab po meksykańsku

4.99 (182 ocen)

Dla wielbicieli kuchni meksykańskiej.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka podsmażamy do czasu aż cebula będzie miękka i też wkładamy do garnka. Mięso zalewamy bulionem, wkładamy puszkę pomidorów. Całość dusimy pod przykryciem około 30-40 minut aż mięso ładnie zmięknie. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w półtalarki, kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. Ananasa kroimy na małe kawałki (sok zostawiamy). Warzywa dorzucamy do mięsa, dodajemy 3 łyżki koncentratu i sok z ananasa. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować