Schab po francusku

4.97 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

W moim domu tradycyjne kotlety nie cieszą się taką popularnością jak schab przyrządzony w ten sposób. Jest jeszcze bardziej wykwintny, gdy do duszenia dodaję 2 plastry ananasa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 10 plastrów schabu
    Po 2 łyżki oleju i masła
    2 cebule
    30 dag pieczarek
    1 szkl. bulionu
    drobiowego
    Po łyżeczce tymianku
    i ziół prowansalskich
    Łyżeczka przecieru
    pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.97 (197 ocen)

Zobacz również:

Bulion Dania główne

Schab po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Smażymy
    z obu stron na oleju z dodatkiem łyżki masła. Przekładamy do rondla.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym
    po smażeniu, a następnie dodajemy do mięsa.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i podsmażamy na pozostałym maśle. Wkładamy do rondla.
  • 4. Do mięsa wlewamy bulion. Wsypujemy zioła prowansalskie i tymianek, mieszamy. Dusimy ok. 30 minut. Dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy
    jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion drobiowy Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować