SCHAB PO CYGAŃSKU

  • wyświetlono: 1096 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To danie często gości u mnie na obiad.

agula85
  • 95min

Składniki

75 dag schabu
ząbek czosnku
cebula
1-2 marchewki
goździki
pól selera
oliwa
sól
musztarda

Sposób przygotowania przepisu:

SCHAB PO CYGAŃSKU

  • 1. Schab natrzeć ząbkiem czosnku, posolić i pędzelkiem posmarować obficie musztardą. Ułożyć w brytfannie, dodać ząbek czosnku, obraną cebulę z wciśniętym w nią goździkiem, pokrojoną marchew i seler. Schab skropić oliwą. Brytfannę wstawić do silnie ogrzanego piekarnika na 15 minut. Potem podlać połową szklanki wody lub rosołu i pod przykryciem dusić jeszcze około godziny w umiarkowanej temperaturze. Schab wyłożyć na półmisek i polać sosem z brytfanki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-0gci0m5

Dodane przez: monika016

Kiełbasa po cygańsku

Można jeść je jako danie obiadowe...

Kotlet po cygańsku

Dodane przez: danusia19671

Kotlet po cygańsku

Gdy byłam na przyjęciu u znajomych,...

Karkówka po cygańsku na ostro

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Karkówka po cygańsku na ostro

Doskonała propozycja na rodzinny...

rybka

Dodane przez: Dominika21

Ryba po cygańsku

smacznie i zdrowo;) wszystkim domownikom...

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karkówka po cygańsku

To ulubione danie mojej rodziny....

śledź po cygańsku

Dodane przez: PaulinaW

Śledzie po cygańsku

Przepis dostałam od sąsiadki, śledziki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE