SCHAB PO CYGAŃSKU

4.5 (189 ocen)

  • 1 godz. 35 min

To danie często gości u mnie na obiad.

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • 75 dag schabu
    ząbek czosnku
    cebula
    1-2 marchewki
    goździki
    pól selera
    oliwa
    sól
    musztarda
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab natrzeć ząbkiem czosnku, posolić i pędzelkiem posmarować obficie musztardą. Ułożyć w brytfannie, dodać ząbek czosnku, obraną cebulę z wciśniętym w nią goździkiem, pokrojoną marchew i seler. Schab skropić oliwą. Brytfannę wstawić do silnie ogrzanego piekarnika na 15 minut. Potem podlać połową szklanki wody lub rosołu i pod przykryciem dusić jeszcze około godziny w umiarkowanej temperaturze. Schab wyłożyć na półmisek i polać sosem z brytfanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować