Schab pieczony ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszny, mięciutki schab który nadaje się na święta :) Gości często na naszym stole nawet bez żadnej okazjii.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    100g suszonych śliwek
    2 ząbki czosnku
    Oliwa
    przyprawy: tymianek, rozmaryn, marejanek, pieprz, sól

Schab pieczony ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W umytych i osuszonym schabie wykonaj otwór przechodzący przez jego środek.
  • 2. Powiększ go, przekręcając lekko nóż. Umieść w nim suszone śliwki i natrzyj mięso olejem oraz posyp je przyprawami wg.uznania.
  • 3. Tak przygotowany schab włóż do naczynia żaroodpornego.
  • 4. Piecz go przez ok.1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180*C.
  • 5. Gotowy schab podaj pokrojony w plastrach.

Komentarze

Podobne przepisy