Schab pieczony ze śliwką

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz.

Schabik na świąteczny stół

  • 2 godz.

Składniki:

  • peklowanie
    na 3 kg mięsa
    2 l wody
    4 łyżki soli
    2 łyżki soli peklowej
    listki laurowe
    pieprz
    ziele angielskie

    suszone śliwki
    pieprz
    kolendra
    majeranek
    gorczyca biała
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej .
    Sól rozpuścić w wodzie , dodać przyprawy i zanurzyć mięso.
    W schabie można wcześniej wykonać otwór.
    Osuszony schab nadziać śliwkami ..
    Przyprawy wysypać na talerz i otoczyć w nich schab.
    Zawinąć w folię aluminiową . Piec 1,5 godziny rozwinąć z folii i piec jeszcze 20 min do przyrumienienia mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować