Schab pieczony z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, sycący i prosty w przygotowaniu obiad, który praktycznie robi się sam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso:
    -75 dag schabu wieprzowego bez kości

    Marynata do mięsa:
    -4 łyżki oleju rzepakowego
    -1 łyżka miodu płynnego
    -1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
    -1 łyżeczka curry
    -1/2 łyżeczki majeranku
    -1/2 łyżeczki soli

    Warzywa:
    -2 duże buraki
    -2 duże marchewki
    -3 duże ząbki czosnku

    Dodatkowo:
    -oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Schab pieczony

Schab pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Schab nakłuwamy z wierzchu nożem i do miejsc nacięć wciskamy obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Schab wrzucamy do marynaty i dokładnie nią nacieramy. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny. Obrane buraki kroimy na mniejsze kawałki, a marchewkę na ćwiartki. Układamy w naczyniu żaroodpornym obok mięsa. Skrapiamy lekko oliwą. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około godzinę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Buraki Marchewka Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować