Schab pieczony z marchewką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny pomysł na obiad który praktycznie robi się sam. Soczysty, pachnący ziołami schab, do tego chrupiące, zdrowe warzywa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -0,5 kg schabu bez kości
    -2 ząbki czosnku
    -4 duże cebule
    -4 duże marchewki

    Marynata:
    -1 łyżeczka rozmarynu
    -1 łyżka cząbru
    -1 płaska łyżeczka soli
    -1/2 łyżeczki pieprzu
    -5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab pieczony z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nożem robimy nacięcia i wciskamy w nie pokrojony na plasterki czosnek.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
  • 3. Po tym czasie mięso pieczemy razem z pokrojoną w plasterki marchewką oraz pokrojoną na ćwiartki cebulą przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować