Siatka daje nam to że schab uformuje nam wędlinę i dobrze będzie się kroiła po upieczeniu. Jest pyszna bez dodatków, ale na świąteczny stół podajemy ją z chrzanem i ćwikłą bądź musztardą. Polecam!
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab pieczony w siatcehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/19/01a18adae65d1db44ee4351f5f07668d33a7c08a.jpeg1024695http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-pieczony-w-siatce-2
* kg schabu bez kości
* łyżka majeranku
* łyżka czerwonej mielonej słodkiej papryki
* łyżka soli
* 5 ząbków czosnku
* dodatkowo ulubione przyprawy
Sposób przygotowania przepisu:
Schab pieczony w siatce
1.
Czosnek rozetrzeć z solą, kilka plasterków zostawić do włożenia do siatki. Dodać pozostałe przyprawy i dokładnie natrzeć schab. Można dodać łyżeczkę oliwy. Tak przygotowane mięso odstawić pod przykryciem do lodówki na około trzy godziny. Włożyć schab do siatki, wrzucić kilka plasterków czosnku, zawiązać. Mięso włożyć do rękawa, piec około godzinę dwadzieścia minut w 180 stopniach. Od razu po upieczeniu wyciągnąć z worka, odstawić na półmisek do całkowitego wystygnięcia, kroić na plasterki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze