Schab pieczony w rękawie do pieczywa

0 (0 ocen)

Od czasu do czasu przygotowuję domowe wędliny. Nie ma co ukrywać, że są najlepsze, pysznie smakują, pachną, są świeże i wiemy z czego zrobione. Taki schab polecam obowiązkowo przygotować. Wieczorem wystarczy zamarynować mięso, z samego rana upiec, wystudzić i gotowe.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    5 łyżek oleju
    2 łyżeczki soli peklującej
    2 łyżki przyprawy gosposi
    1 woreczek do pieczenia lub rękaw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Wędliny

Schab pieczony w rękawie do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 2. Olej mieszamy z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie mieszanką dokładnie nacieramy mięso ze wszystkich stron.
  • 3. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ).
  • 4. Zamarynowane mięso wkładamy do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązujemy i wstawiamy w formie żaroodpornej do piekarnika.
  • 5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinamy i pieczemy jeszcze 5 minut w celu zrumienienia mięsa.
  • 6. Dobrze wystudzony schab kroimy w plasterki i podajemy. Smacznego.

Porady

Do zamarynowania mięsa użyłam gotowej przyprawy, w skład, której wchodzą: majeranek,kolendra,kminek,bazylia,tymianek,papryka słodka,pieprz czarny,cebula,kurkuma,lubczyk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować