Schab pieczony w galarecie z owocami

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz. 50 min

Dla miłośników mięs w galarecie z nutą owocową

  • 3 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    1 duża cebula
    1,5 szklanki soku jabłkowego
    2 łyżki żelatyny
    2 łyzki oleju
    Mała kiść winogron jasnych i ciemnych
    2 dojrzałe brzoskwinie lub 4 połówki brzoskwiń z puszki
    1 pomarańcza
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Schab pieczony w galarecie z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz ,włóż do małego naczynia ,obłóż pokrojoną w plastry cebulą i zalej 1 szklanką soku jabłkowego. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
    Potem mięso osącz ,natrzyj solą i pieprzem i posmaruj olejem.
    Włóż do żaroodpornego naczynia, podlej marynatą i piecz około 1,5 godziny w temp 180 st C. Potem wyjmij mięso i ostudź.
    Sos z pieczeni przecedź. Żelatynę namocz w pół szklance soku jabłkowego i dodaj do sosu, podgrzej do rozpuszczenia , dopraw solą i pieprzem .Jeśli jest taka potrzeba, bo przeważnie sos jest dobry.
    Schab pokrój w plastry ,ułóż na półmisku ,obłóż pokrojonymi owocami i zalej tężejącą galaretą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować