Schab pieczony - przepis Babci Stefci

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Soczysty i smaczny schab na święta Bożego Narodzenia.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Schab 2 kg.
    Pomidory suszone z żurawiną w zalewie 1 słoiczek
    Kiełbasa wiejska 30 dag
    Brokuł
    Czosnek 3 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony - przepis babci stefci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki, skropić zalewą z pomidorów i odłożyć na godzinę. Mięso przekroić na dwie równe części, opłukać, dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie ostrym nożem naciąć środek schabu i faszerować. Kiełbasę starannie obrać ze skórki, włożyć w nacięte miejsce, z jednej strony kiełbasy nadziać pomidory z żurawiną, zaś z drugiej strony wcisnąć zamarynowany brokuł. Mięso włożyć do woreczka do pieczenia, podlać delikatnie wodą, wrzucić czosnek i dobrze spiąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 90 minut. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Suszone pomidory Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować