Schab pieczony alla stek

  • wyświetlono: 603 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Domowy schabik nie tylko na święta, zadowoli każde podniebienie

zzewa

Składniki


1 schab bez kości ( ok. 2 kg )
Marynata :
3 łyżki majonezu
4 łyżki ketchupu
2 łyżki przyprawy do steków
1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pieczony alla stek

  • 1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać w miseczce i odstawić na 15 minut.
    Schab umyć, osuszyć i cały pokryć marynatą.
    Schab umieścić w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
  • 2. Potem schab z naczyniem wstawić do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zagrzania się piekarnika piec około 70 minut ( czas pieczenia zależy od wielkości mięsa ).
    Upieczony schab można podać na ciepło po 15 minutowym odstaniu gdy soki się zwiążą albo podać na zimno do pieczywa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuschabświątecznedomowa wędlina

Komentarze

Podobne przepisy

schab

Dodane przez: JoannaB86

Pieczony schab w ziołach

Podaję go z chrzanem, żurawiną...

Schab.

Dodane przez: BABECZKA 35

Schab pieczony w rękawie do pieczywa

Od czasu do czasu przygotowuję...

Pieczony schab z farszem jajecznym

Dodane przez: joka131

Pieczony schab z farszem jajecznym

Pyszny schab przekładany farszem...

Pieczony schab z sosem jabłkowym

Dodane przez: Goszka

Pieczony schab z sosem jabłkowym

Intryguje smakiem! Ta smaczna przekąska...

Schab pieczony w galarecie z owocami

Dodane przez: teresa-kr

Schab pieczony w galarecie z owocami

Dla miłośników mięs w galarecie...

image-0840pf5

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

ORYGINALNE PESTO Z BAZYLI (PESTO alla GENOVESE)

Pesto alla Genovese, bo taka jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE