Schab parzony

  • wyświetlono: 830 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Niezwykle miękki i soczysty. Wart pracy i czasu, który mu się poświęca!

juchab
  • 20min

Składniki

1,5 kg schabu
2 łyżki oleju

Zalewa:
1,5 litra wody
3 łyżki soli
1 łyżka tymianku
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
4 ziarenka ziela angielskiego
3 liście laurowe
3 - 4 ząbki czosnku pokrojonego w talarki

Sposób przygotowania przepisu:

Schab parzony

  • 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Obsmażyć z każdej strony na oleju. Zalewę zagotować. Mięso wrzucić do gotującej się zalewy i pogotować ok. 3 - 4 minuty pod przykryciem. Zostawić w zalewie na całą noc, w miarę chłodnym miejscu. Po tym czasie schab wyjąć z zalewy, którą należy ponownie zagotować i włożyć do niej mięso. Ponownie gotując go przez 3 – 4 minuty. Zostawić w zalewie do ostygnięcia. Następnie schab wyjąć i włożyć do lodówki aby lekko stężał.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Schab na zimno

Dodane przez: rena123

Schab na zimno

Parzony schab, doskonały zamiast...

Schab suszony

Dodane przez: zzewa

Schab suszony

Pyszny schab na każdą okazję zamiast...

świąteczny schab

Dodane przez: joanna1974

świąteczny schab

smaczny i soczysty schab na kanapki

Wędlina

Dodane przez: Mniam1

Schab z szynkowara

Schab przygotowany w szynkowarze...

Schab pieczony w mleku

Dodane przez: benka

Schab pieczony w mleku

Po raz pierwszy piekłam schab w...

Schab wielkanocny

Dodane przez: Joanna Kryla

Schab wielkanocny

Pyszny surowy schab na kanapki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE