schab pachnący grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

sezon grzybowy się rozpoczyna ,dziś proponuję schab w sosie pachnący polskimi podgrzybkami. PYCHA !!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • schab bez gości 1 kg
    podgrzybki
    ziele angielskie 3 sztuki
    liść laurowy 3 sztuki
    śmietana 100 ml.
    mąka 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    cebula 1 sztuka

Schab pachnący grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokrój na plastry,schab oprósz solą i pieprzem .podsmaż na złoty kolor ,dodaj kilka sztuk grzybów pokrojonych w plastry i cebulę pokrojoną w kostkę ,do garnka wlej wodę dodaj resztę grzybów oraz podsmażone mięso ,dodaj ziele angielskie i listek laurowy,duś do miękkości mięsa , następnie zagęść sos śmietaną z mąką w razie konieczności dopraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Schab nadziewany suszonymi grzybami

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab nadziewany suszonymi grzybami

juchab Polecam gorąco! 30 min