Schab nadziewany szpinakiem z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab w kawałku nacinać wzdłuż, głęboko uważając, aby całkiem go nie przeciąć. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Cebulę, piec pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Suszone pomidory pokroić w paseczki, czosnek przecisnąć przez praskę. Płatki migdałów podprażyć na złoty kolor na suche patelni. Wszystkie składniki połączyć z cebulą, dodać szpinak i dusić aż szpinak zmięknie a woda odparuje. Na końcu dodać parmezan i chwilę smażyć aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego!
Komentarze