schab nadziewany szpinakiem z migdałami

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ten schab nie tylko świetnie się prezentuje ale i wyśmienicie smakuje

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 1/2 kg schabu
    200g szpinaku (może być mrożony)
    1 cebula
    50 g płatków migdałów
    1/2 szklanki tartego parmezanu
    2 ząbki czosnku
    8 suszonych pomidorów
    pieprz czarny
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki Dodatki

Schab nadziewany szpinakiem z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab w kawałku nacinać wzdłuż, głęboko uważając, aby całkiem go nie przeciąć. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Cebulę, piec pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Suszone pomidory pokroić w paseczki, czosnek przecisnąć przez praskę. Płatki migdałów podprażyć na złoty kolor na suche patelni. Wszystkie składniki połączyć z cebulą, dodać szpinak i dusić aż szpinak zmięknie a woda odparuje. Na końcu dodać parmezan i chwilę smażyć aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować