Schab nadziewany szpinakiem z kurkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Taki schab z pysznym nadzieniem zadowoli najbardziej wybrednego smakosza :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 duże kotlety schabowe bez kości
    panierka:
    2 roztrzepane jajka
    domowa bułka tarta
    smalec do smażenia
    sól, pieprz świeżo mielony
    nadzienie:
    400 g mrożonego szpinaku w liściach
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól pieprz mielony
    łyżka masła
    250 ml śmietany 30%
    200g posiekanych kurek
    trochę tartego sera na wierzch kotleta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany szpinakiem z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek robimy nadzienie : pokrojoną cebulę szklimy na maśle, po kolei dodajemy posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy, podlewając sukcesywnie śmietanką. W połowie duszenia dodajemy kurki, sól, pieprz i dalej dusimy do odparowania śmietanki.
    Kotlety rozbijamy dość cienko ale bez dziur, posypujemy solą i pieprzem, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę i spłaszczamy, aby powstała forma kotleta nie rolady.
    Obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy na gorący tłuszcz i po chwili zmniejszamy temperaturę i smażymy pod przykryciem z obu stron, wierzch posypujemy tartym serem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować