Schab nadziewany szpinakiem

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

smacznie i szybko

  • 30 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    200 g szpinaku
    pół małej cebuli
    1-2 ząbki czosnku
    50 g sera feta
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano
    bazylia
    mąka do panierowania

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem, do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem.
    Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu.
    Podajemy z ziemniakami i sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować