Schab nadziany szpinakiem i marchewką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.

Polecam smaczny i łatwy w przygotowaniu schab z nadzieniem szpinakowym.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    30 dkg szpinaku mrożonego
    20 dkg szynki wędzonej
    1 długa marchew
    1 jajko
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka oliwy
    sól.pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziany szpinakiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l1xl7f 1.
    Schab naciąć wzdłuż tak aby dał się rozłożyć jak książka. Po rozłożeniu rozbić mięso na cienki płat. Natrzeć pieprzem , solą i 2 ząbkami czosnku wyciśniętego przez praską. Zrolować, zawinąć w folię. Wstawić do lodówki na około 30 min
  • image-09tsgno 2. Marchewkę obrać pokroić w podłużne słupki, obgotować. Rozmrożony szpinak osączyć, wymieszać z rozkłóconym jajkiem, sosem sojowym, pieprzem i solą.
  • image-08da513 3. Szynkę pokroić w paski.
  • image-13s2bno 4. Na rozłożonym schabie rozsmarować szpinak , na nim rozłożyć szynkę i marchewkę.
  • image-1f41nyy 5. Zrolować mięso, związać sznurkiem. Obsmażyć na oliwie.
  • image-0aykneg 6. Gotowy schab włożyć do rękawa. Wlać 4 łyżki bulionu. Piec 80 min w 170 stopniach. Po 40 min przeciąć folię , dalej pic a mięso nabierze złotego koloru. Po upieczeniu schab można podawać na gorąco z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować