Schab na parze

  • wyświetlono: 3025 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zajmuję się domem i gotuję smacznie, zdrowo i z pomysłem. Interesują mnie podróże i fotografia.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Emilia Grzelak, Kożuchów

Składniki

● 70 dag schabu
● kilka ząbków czosnku
● sos tabasco
● maślanka
● tymianek
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Schab na parze

  • 1. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy
    i marynujemy kilka
    godzin w maślance z odrobiną
    soli. Płuczemy.
  • 2. Mięso nacieramy przeciśniętym
    przez praskę czosnkiem
    i skrapiamy sosem
    tabasco. Oprószamy tymiankiem.
    Gotujemy na parze ok.
    30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzuschab
 

Komentarze

Podobne przepisy

schab w sosie chrzanowym

Dodane przez: mariosylwia

Schab w sosie chrzanowym

:-) Gorąco polecam (-:

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Dodane przez: P_Aneta

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Smaczna, lekka propozycja na rodzinny...

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Polecam je na rodzinny obiad.

Schab po bałkańsku

Dodane przez: smak i uczucie

Schab po bałkańsku

Schab po bałkańsku to rewelacyjne...

schab

Dodane przez: AnnaKoziel

Faszerowany schab

Szybki pomysł na roladki, jako...

Schab z ananasem

Dodane przez: edytaha

Schab z ananasem

Bez glutenu i laktozy. Dobrze smakuje...