Schab na parze

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i gotuję smacznie, zdrowo i z pomysłem. Interesują mnie podróże i fotografia.

Składniki:

  • ● 70 dag schabu
    ● kilka ząbków czosnku
    ● sos tabasco
    ● maślanka
    ● tymianek
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy
    i marynujemy kilka
    godzin w maślance z odrobiną
    soli. Płuczemy.
  • 2. Mięso nacieramy przeciśniętym
    przez praskę czosnkiem
    i skrapiamy sosem
    tabasco. Oprószamy tymiankiem.
    Gotujemy na parze ok.
    30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować