Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

  • wyświetlono: 1168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Kolejna odsłona kanapkowego schabu, alternatywy dla sklepowych wędlin. Tym razem w intensywnej w smaku marynacie cebulowo-czosnkowej.

monika016
  • 10 porcje
  • 120min

Składniki

1,5 kg schabu
marynata: 6 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

  • 1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz.
  • 2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.
  • 3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaschabczosnek

Komentarze

Podobne przepisy

Schab na kanapki pieczony z czosnkiem

Dodane przez: monika016

Schab na kanapki pieczony z czosnkiem

Pieczony schab często gości u nas...

wędlina schab

Dodane przez: paolineczka

Domowa wędlina - schab czosnkowy

Wraz z mężem postanowiliśmy przygotowywać...

Schab pikantny, pieczony (na kanapki)

Dodane przez: Armi As

Schab pikantny, pieczony (na kanapki)

Kupiłam ładny kawałek schabu i...

Pieczona szynka na kanapki

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pieczona szynka na kanapki

Domowa i bardzo zdrowa wędlina...

kurczak

Dodane przez: AnnaKoziel

Gotowany kurczak na kanapki

Macie już dość kupnych wędlin,...

Karkówka pieczona na kanapki

Dodane przez: kuchenny świat

Karkówka pieczona na kanapki

Zapraszam na pieczoną karkówkę....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE