Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Kolejna odsłona kanapkowego schabu, alternatywy dla sklepowych wędlin. Tym razem w intensywnej w smaku marynacie cebulowo-czosnkowej.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    marynata: 6 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz.
  • 2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.
  • 3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować