Schab na kanapki pieczony z czosnkiem

  • wyświetlono: 343 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pieczony schab często gości u nas jako alternatywa dla kanapkowych wędlin. Nie napracujemy się przy jego przygotowaniu. Przedstawiam wersję mocno czosnkową. Nie ma potrzeby wcześniejszego marynowania mięsa, wychodzi ono miękkie i aromatyczne.

monika016
  • 15 porcje
  • 120min

Składniki

1,5 kg schabu
2 główki czosnku
marynata: 100ml keczupu, z łyżki oleju, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Schab na kanapki pieczony z czosnkiem

  • 1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz. Nożem robimy gęsto pionowe nacięcia - kieszonki, w które wciskamy obrane ząbki czosnku.
  • 2. Przygotowujemy marynatę, wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.
  • 3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsoschabczosnek

Komentarze

Podobne przepisy

image-0gu206n

Dodane przez: monika016

Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Z mnóstwem przypraw, soczysta i...

Pieczona pierś z indyka (na kanapki)

Dodane przez: Armi As

Pieczona pierś z indyka (na kanapki)

Bardzo lubię domowe mięsa pieczone...

Karkówka pieczona na kanapki

Dodane przez: kuchenny świat

Karkówka pieczona na kanapki

Zapraszam na pieczoną karkówkę....

image-1cklfyx

Dodane przez: Alex M

Pieczona karkówka na kanapki

Od wielu miesięcy sama przygotowuję...

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Dodane przez: monika016

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Kolejna odsłona kanapkowego schabu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE