Schab moczony w mleku i smażony w ziarnistej skorupce

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś kotlet schabowy, moczony w mleku z czosnkiem i smażony w ziarnach. Jak dla domowników-mięso jest soczyste, a panierka bardzo chrupiąca:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1/2 litra mleka
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    5-6 łyżek mieszanki ziaren-siemie lniane,sezam, słonecznik, dynia
    2 jajka zmieszane
    3 łyżki maki pszennej
    tłuszcz do smażenia- u mnie olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schab moczony w mleku i smażony w ziarnistej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso lekko rozbijam tłuczkiem, układam w misce, przekładam je pokrojonym w plasterki czosnkiem, zalewam mlekiem, wstawiam do lodówki , pozostawiam na noc. Na drugi dzień, kotlety myję , osuszam, posypuję przyprawą do mięs, panieruje w mące, jajku i mieszance ziaren. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Porady

Tak przygotowane kotlety podaję z ugotowaną mieszanką warzyw z wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mleko Schab Ziarna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować