Schab mocno czosnkowy

5 (159 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosty do zrobienia , aromatyczny schab.Doskonały na obiad do kasz i ziemniaczków. Na zimno też rodzinie smakuje. Najlepiej z chrzanem i tartymi buraczkami.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. schabu
    3 łyżki oleju
    7-8 ząbków czosnku
    1 łyżka majeranku
    2 łyżki soli czosnkowej
    2 łyżki przyprawy do mięs
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab mocno czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab mocno czosnkowy 1. Na noc polej schab olejem, natrzyj pokrojonym czosnkiem i majerankiem.Wstaw do lodówki.Na drugi dzień mięso osyp resztą przypraw.Wstaw do piekarnika i piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni.Upieczone mięso pokrój na porcje.Ja podaje schab z sałatką i kaszą jaglaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować