Schab grilowany w mięcie z miodową marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

IDEALNE POŁĄCZENIE SMAKÓW, a jak pachnie w czasie grilowania.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4-6 marchewek
    miód z mniszka lekarskiego

    Marynata
    spory pęczek świeżych listków mięty
    2 ząbki czosnku
    2 pomidory malinowe
    cebula biała
    2 łyżki soku z cytryny
    szczypta zmielonej koledry i chili
    sól, pieprz
    1 łyżeczka cukru

Schab grilowany w mięcie z miodową marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    Liście mięty umyć i drobno posiekać.
    Spomidory sparzyć , obrać ze skórki , usunąć nasiona. Obraną cebulę lekko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystko zmiksować , dodać sok z cytryny doprawić solą , pieprzem ,chili, kolendrą i cukrem.
    Plastry schabu ponacinać na krzyż i lekko rozbić. Włożyć do marynaty , przykryć i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny ( najlepiej na cały dzień).
    Marchewki obrać i podgotować w osłodzonej wodzie ok. 5-10 minut.
    Mięso grilujemy z każdej strony po ok. 5 minut. Marchewkę 2 minuty i polewamy odrobiną miodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy