Schab gotowany z żurawiną i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja na imprezową przekąskę. Taki schab z konfiturą można sobie zjeść na jeden kęs.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    włoszczyzna
    2 liście laurowe+4 ziela angielskie
    sól

    dodatkowo:
    ogórek zielony
    słoiczek konfitury z żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Przystawki

Schab gotowany z żurawiną i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z obraną i pokrojoną włoszczyzną, liściem laurowym, zielem angielskim.
    Schab po ugotowaniu studzimy, kroimy z grubsze plastry. Układamy plastry mięsa na okrągłym półmisku, a między plastry układam plasterki ogórka. Na środek stawiamy małą miseczkę z konfiturą z żurawiny. lub żurawinę wykładamy na każdy kawałek mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Schab Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować