Schab gotowany-pięciominutowy

4.51 (172 ocen)

Tak przygotowany schab jest soczysty,mięciuśki i aromatyczny od przypraw.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości

    2 litry wody

    2 czubate łyżki soli morskiej gruboziarnistej

    1 łyżka cukru

    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego

    1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnkach

    2 duże ząbki czosnku

    2 łyżki majonezu

    4 szt. ziela angielskiego

    2 liście laurowe

    1 łyżeczka kolendry

Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab gotowany-pięciominutowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,oczyszczamy i odkładamy do lodówki. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w garnku. Całość zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej zalewy wkładamy mięso i zagotowujemy, od momentu zagotowania odliczamy 5 minut i wyłączamy gaz, zostawiamy tak na całą noc. Rano ponownie gotujemy 5 minut i zostawiamy do kompletnego ostudzenia. Wystudzony schab odsączyć z zalewy,zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Po nocy w lodówce schab będzie kruchy i wilgotny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować