Schab faszerowany z szynkowara

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Najlepsze wędliny , wlasnej roboty

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 800 g schabu
    150 g szynki (w pasku)
    śliwki suszone
    morele suszone

    na marynatę
    szczypta chili
    sól
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    majeranek
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki octu balsamicznego

    na posypkę
    1 łyżka gorczycy białej
    1 łyżeczka rozmarynu
    szczypta chili suszonej
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab faszerowany z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab faszerowany z szynkowara 1. Schab opłukać, osuszyć, wewnątrz ostrym i długim nożem wyciąć otwór, otoczyć w wymieszanej marynacie cały schab i pasek od szynki , pasek włożyć do schabu, po obu stronach wepchnąć po jednej stronie suszone śliwki, po drugiej morele, całość otoczyć w przygotowanej posypce, włożyć do woreczka i umieścić w szynkowarze. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
    W garnku zagotować wodę wstawić szynkowar i parzyć w 90 st ok 1,5 godziny. Wyjąc i wstawić do zimnej wody. W

    wystudzone wstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować